Що означає вираз продати за 30 срібняків

Вартість 30 срібних монет Найманий робітник або римський солдат — легіонер за день заробляв 1 динар. Платити менше вважалося несправедливим. Тому 30 сиклів, або 120 динарів — мінімальний заробіток римського солдата за чотири місяці.

ЧОМУЮДА зрадив Ісуса? Цей апостол постав перед первосвящениками з єдиною метою запитати, скільки грошей він міг заробити, якби виявив їм точний напрямок, в якому був Ісус Христос. Згідно з тим, що зазначено в Євангелії від Матвія, обіцяли подарувати йому 30 срібних монет.

А це він сказав не тому, що про вбогих журився, а тому, що був злодій: він мав скриньку на гроші, і крав те, що вкидали.»(Ів. 12:4:-6). Отже Юда був також і той хто тримав гроші, хоча про це і не згадано у синоптичних Євангеліях. Це посилює мотив його зради наголошений у Євангелії від Матвія.

ІУДА (ЮДА), и, ч., зневажл., лайл. Зрадник, запроданець. Тремтіть, убивці та іуди: дихнуть народи – буря буде!

«Поцілунок Юди» став ідіомою, що виражає вищу ступінь підступності людини, а також виступає символом зради.





вираз "продати за тридцять срібняків" позначає зрада. Якщо вірити Євангелію, саме за тридцять срібняків Юда продав Ісуса Христа.

Related Post

Чи можна собі купувати квітиЧи можна собі купувати квіти

Зміст:1 Хто запрошує і чи потрібні квіти: етикет першого побачення1.1 Етикет першого побачення1.1.1 Хто запрошує на побачення1.1.2 Що одягнути1.1.3 Чи купувати квіти2 Сухі квіти в будинку: як не допустити негативного

Чи можна вилікувати папіломи пігулкамиЧи можна вилікувати папіломи пігулками

Оскільки вірус ВПЛ вже є в організмі і викоренити = вилікувати його майже не можливо (аналогічно вірусу герпесу). Відтак особливого сенсу лікувати його пігулками чи противірусними немає, адже це будемалоефективно.

Як отримати повну дієздатність у 14 роківЯк отримати повну дієздатність у 14 років

Зміст:1 Повна цивільна дієздатність2 Надання повної цивільної дієздатності неповнолітнім2.1 Зміст2.2 Нормативна база2.3 Що таке повна цивільна дієздатність?2.4 Набуття повної цивільної дієздатності2.5 Підстави надання повної цивільної дієздатності2.6 Чи зберігається повна цивільна